Електродеіонізація води призначена для її глибокого знесолення (демінералізації). Процес має цілий ряд переваг перед альтернативними технологіями очищення. Українська компанія Ecosoft виробляє промислові установки електродеіонізаціі серії EDI, які мають високу ефективність. У системах електродеіонізаціі Ecosoft використовуються високоякісні мембранні модулі DOW.

ПРИНЦИП РОБОТИ

Рулонний модуль електродеіонізаціі складається з пакету аніоно- і катіонообмінних мембран, розташованих між катодом і анодом. В результаті виходить серія делюаційних камер, куди надходить вихідна вода. В процесі електродеіонізаціі відбувається міграція іонів до анодів і катодів, викликана дією постійного електричного струму.

Технологія електродеіонізаціі об'єднує переваги іоноселективних мембран і іонообмінних смол. Такий метод забезпечує високу продуктивність очищення без застосування реагентів. Крім цього, важливими особливостями процесу є екологічна чистота і низька кількість стоків.

ПЕРЕВАГИ ЕЛЕКТРОДЕІОНІЗАЦІІ ВОДИ:

  • Висока ефективність і стабільність очищення;
  • Отримання знесоленої води без використання реагентів;
  • Робота в автоматичному режимі;
  • Безперервність очищення без зупинки на регенерацію.

Конструктивно установка являє собою комплект обладнання, змонтований на міцній антивібраційній рамі. Основним елементом системи є очисний модуль рулонного типу. Установки мають в своєму складі різну кількість очисних модулів. Чим їх більше - тим вища продуктивність системи.

Завдяки сучасній керуючій автоматиці система може працювати в автономному режимі. Це дозволяє звести до мінімуму витрати часу на обслуговування установки. Підсистема автоматичного управління включає в себе комплект датчиків, витратомірів, впускних і випускних клапанів і контролерів. Заводські настройки системи забезпечують високу продуктивність системи при мінімальному зливі води. Для живлення використовується перетворювач змінного струму в постійний.

Електродеіонізація є найбільш вигідним способом знесолення води. Промислові установки для електродеіонізаціі використовуються в різних галузях, серед яких мікроелектроніка, теплотехніка і енергетика, фармацевтика та станції з підготовки питної води.