Якість водопровідної води за останні роки знизилось дуже суттєво, тому все частіше люди або купують очищену воду в бутлях, або задумуються над тим, як можна очистити воду від домішок. Саме про це і буде наша стаття. Основною проблемою водопровідної води є забрудненням механічними домішками, хлор та органіка.

Якщо говорити про "народні" методи очищення, то можна виділити наступні:

  • відстоювання
  • кип'ятіння
  • заморожування

Кожен з цих способів і дійсно може частково вирішити проблему забрудненої води. Але жоден з них не дає гарантії навіть 80% видалення від забруднень. Такі способи не дозволяють зробити воду чистою та безпечною, такою, щоб можна було її щоденно вживати для пиття. 

На даний час найбільш ефективним методом є використання спеціального очисного обладнання - фільтрів для води.

В залежності від потреб, об'єму вживаної води, очікуваної якості води на виході та бюджету, виробники пропонують такі види фільтрів:

- насадки на кран;

- фільтр-глечик;

- проточній фільтри;

- фільтри зворотного осмосу

- та ін. системи очищення води

Якщо говорити про найбільш дієві та ефективні методи очищення води - то це беззаперечно фільтр зворотного осмосу. Оскільки, завдяки мембранній технології, вода очищується від можливих домішок на 99,8%. Такі системи зазвичай монтуються на кухні під мийкою, та не займають багато місця. 

Сучасні системи зворотного осмосу, завдяки потужній мембрані здатні забезпечувати постійний доступ до чистої води без накопичувального баку і очищену воду подавати відразу на кран очищеної води. 

Якщо ж говорити, про більш бюджетні варіанти очищення води, такі як кувшин та насадки, то вони мають невелику ефективність та продуктивність. Тобто, після таких фільтрів перед питтям, краще воду ще додатково прокип'ятити.

Щодо фільтрів проточних, то вони мають достатньо високу продуктивність та рівень очистки води. Але все залежить від якості вхідної води. Оскільки проточні фільтри, точно не зможуть очистити воду від вірусів і мікробів, на відміну від фільтрів зворотного осмосу. Для проточних фільтрів існує великий вибір фільтруючих картриджів і в залежності від проблем вхідної води, можна скомбінувати необхідний набір для досягнення максимальної якості води.

Якщо ж Ви хочете відмінну якість не лише питної води, а і побутової, то краще звернути увагу на фільтри кабінетного і колонного типу.

Такі фільтри більш габаритні і потребують спеціальне місце для установки. Тому, якщо ви на стадії ремонту квартири чи будинку хочете подбати про якість води у вашій оселі, то заздалегідь продумайте і виокреміть місце для системи очищення води.

Фільтри кабінетного або колонного типу має спеціальний управляючий клапан, через який відбувається контроль всіх процесів в середині фільтру.

В будь-якому випадку, вибір способу та механізму для очищення води залежить від якості вхідної води. Завжди радимо нашим клієнтам на початку провести детальний лабораторний аналіз води і вже на основі нього зможемо підібрати Вам необхідні фільтруючі системи. 
Пропонуємо нашим клієнтам комплексний індивідуальний підхід для вибору найбільш ефективного рішення для очищення води у Вашому домі.